El càstig By Guillem Sala

L’autor escriu bé i té el ritme àgil, i això fa que la lectura sigui entretinguda. Però és una novel·la que té molts problemes. Els personatges no van gaire més enllà de ser estereotips. I la trama està inflada i forçada en molts moments. Per què en una novel·la de menys 200 pàgines es vol centrar en personatges intranscendents? I el final és un tòpic en si mateix. 9788412209730 Segons la meva opinió, el que sol fer creïbles i vius els personatges de ficció escrita és el seu llenguatge, com parlen i com interaccionen amb els altres. I aquest és el punt fort d’aquesta història, la manera com Guillem Sala ha captat la parla dels diferents actors que habiten aquesta perifèria de Barcelona, tan polifònica.

És una novel•la molt breu però intensa, on els personatges se’t fiquen a dins i els veus i, sobre tot, els sents. No sobra res, l’acció no s’atura i et fa entrar en el microcosmos de l’institut de barri i els complicats mons interiors dels seus membres. També se’ns mostra el petit univers d’una família amb tot el que pot arribar a tenir de purgatori. Dos mitjans educatius on la represió és part important del sistema.

La idea que el càstig és omnipresent a la nostra societat – i més concretament l'auto-càstig – potser seria el fil conductor d’aquesta història, que té però molts nivells de complexitat.

Molt ben escrita, molt dura i un goig la manera com flueix la llengua – les llengües. 9788412209730 De una sentada y media. ¡Qué narración! Omg 9788412209730 Un llibre amb un ritme molt àgil i aparentment divertit, molt divertit, però que amaga unes reflexions molt profundes. La història de la Sandra, professora, lligada a un passat que sense ser tèrbol, li suposa una motxilla bastant dura. I en paral·lel, la de l'Izan, un alumne seu, amb problemes al present i que pot semblar que també en tingui en un futur.

I es podria parlar de la tria lingüística, però com que el lligam amb el contingut és tan natural, no cal dir-ne res. Només que l'autor la domina i l'executa a la perfecció. 9788412209730 Que fàcil és empatitzar amb els personatges per be i per malament però que desconnectat el final de la progressió que portava tot 9788412209730

La Sandra és professora en un institut del barri de Sant Andreu. Fa dos anys que surt amb l’Albert, un escriptor que li havia fet de professor a la universitat, i no acaba d’enamorar-se’n. A l’institut hi ha un company que podria ser l’home ideal, i a classe hi té un alumne, l’Izan, que necessita la seva ajuda. Però la Sandra arrossega des de petita una relació turbulenta amb la seva família i està en guerra contra ella mateixa.

El càstig és una novel·la crua i vibrant, escrita amb una naturalitat inusual i amb dos personatges principals inoblidables. El càstig

Acabo la lectura d'El càstig amb la sensació que n'he llegit una primera versió. L'autor té la trama i ha esbossat els personatges però li falta construir una novel·la compacta. El càstig ens parla de la Sandra, una professora d'un institut de Santa Coloma, que no està contenta amb la seva vida i un alumne de 12 anys, l'Izan, que no sap gestionar la seva entrada a l'adolescència. A partir d'aquesta premissa anirem coneixent com s'entrecreuen les vides buides d'aquests protagonistes.

Sincerament, El càstig és un llibre dolent. Hi han moltes coses que no funcionen a la novel·la. Els protagonistes són superficials i la seva personalitat és no tenir personalitat. A més a més, el nen de 12 anys parla com un adolescent dels anys 80 (l'època que va viure l'autor amb aquesta edat). Com la relació entre aquests personatges no dona com per omplir 180 pàgines, tota la trama està decorada amb una verborrea que pot arribar a ser insuportable quan se centra en elements trivials d'una escena o els pensaments intranscendents d'algun personatge. Finalment, El càstig vol ser una novel·la transgressora pels temes que tracta (i acaba sent morbosa, no transgressora) però no s'atreveix a dur a terme el que en principi hauria de passar i ens ho canvia per un desenllaç previsible. L'única cosa positiva és que la lectura és fluida i manté l'atenció. 9788412209730 lol no sé com valorar-lo perquè m’ha fet com angunieta pensar en el q li deu passar xl cap a l’escriptor el dia a dia però alhora me l’he llegit durant menys de 24h 9788412209730 W T F he arribat a sentir molt de cringe llegint aquest llibre per les semblançes entre un dles protagonistes i el meu professor de sociologia ambiental (aka l’autor del llibre).
Tot i aixi em va agradar, ve de gust saber què passarà tota l,estona. Està escrita prou diferent al que estic acostumada a llegir i això ho fa bastnt interessant i fa que la història sigui mes real.
La protagonista està molt ben treballada, tot i que al final fa una mica de por (nose com dirli) llegir-lo. Molt interessant, us el recomano! 9788412209730 Después de la fantasía bizarra y desbordada de La casa de arenas movedizas necesitaba algo muy apegado a la realidad, y El castigo me lo ha proporcionado. Una historia plagada de cotidianidad y realismo, breve y bien escrita. Partiendo del localismo habla de un montón de problemas y situaciones universales. Si hubiese sido sólo un poco más largo probablemente me hubiese aburrido, pero Guillem Sala consigue trasmitirnos un montón de sentimientos sin alargarse demasiado.

Recomendable si te gusta este tipo de libros o si necesitas desconectar después de una sobredosis de fantasía. 9788412209730 Castigo:Persona o cosa que causa continuas molestias o padecimientos

El castigo nos adentra en la periferia de un barrio de Barceloma. Una profesora y un alumno conectan entre sí por ambos sentirse perdedores. Perdedores en el sentido que ambos son juzgados por sus carencias. Narrada en un castellano coloquial nos hace sentir más partícipe de esta historia. Es un reflejo de que en la vida no todo es ganar ni ser feliz. Historia cruda como la vida misma. ❤️❤️❤️ 9788412209730

Guillem Sala ☆ 3 download

El